.

Foto de Josep Santamaria

L’alcalde de la Pobla de Montornès, Josep Maria Santamaria, ha fet públic aquest dijous un comunicat on justifica el cessament, amb data d’ahir, de l’equip de govern per “manca de suport” i “traïdoria” de la confiança. En el comunicat que s’adjunta, Santamaria anuncia també que s’ha donat de baixa de militant del PSC (marca amb la qual s’havia presentat el passat mandat) després de constatar que “la cúpula del PSC de Tarragona liderada per Josep Fèlix Ballesteros no té cap interès en ajudar al desenvolupament socioeconòmic de la subcomarca del Baix Gaià, a la qual Tarragona pertany pels nuclis de Ferran i Tamarit”. Cal recordar que Santamaria és alcalde amb majoria absoluta des de 2011 i que en els properes municipals del 26-M es presenta encapçalant la candidatura de Centrats en la Pobla de Montornès.

Comunicat íntegre de Josep Maria Santamaría

“He demanat la baixa de militància en el PSC després de constatar definitivament que la cúpula del PSC a Tarragona, liderada per Josep Fèlix Ballesteros, no té cap interés en ajudar al desenvolupament socioeconòmic de la subcomarca del Baix Gaià, a la qual Tarragona pertany pels nuclis de Ferran i Tamarit.

Pel PSC de Tarragona la marca Costa Daurada abasta només Tarragona, Salou, Cambrils i Mont-roig, menyspreant el fet que Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Berà i els pobles limítrofs haurien d’entrar amb el mateix èmfasi dins d’aquesta marca turística. I en aquest sentit només cal un exemple. El projecte de desamortitzar el tram de via fèrria teòricament en servei però a la pràctica en desús que discorreix entre el Catllar i Roda de Berà no està afectat pel projecte de transport de mercaderies perilloses que Foment vol fer pasar de manera paral·lela a la via de l’AVE des de Perafort a Roda de Berà. Aquest trajecte posseeix un gran encant turístic: passa per ponts, túnels singleres, camps de garrofers, camins de marge, barraques de pedra seca, ermites i boscos que enllacen amb els camins dels castells del Baix Gaià. Tot plegat d’un gran impacte paisatgístic a semblança de la Via Verda de la Terra Alta i d’altres tant d’Espanya com d’Europa. La seva posada en marxa seria el detonant per incentivar el comerç i el turismo dels pobles que l’envolten. La manca de suport es justifica pel fet que són pocs quilòmetres. Ara bé, l’excusa no és vàlida perquè arreu de l’Estat hi ha vies similars d’entre 6 i 20 quilòmetres.

Amb l’excepció d’un enginyer, l’equip de govern no ha estat en cap moment d’acord amb aquest projecte que per a mí és cabdal. Aquesta manca de suport dels regidors del PSC a la que era una de les promeses electorals compartides del 2015 ha estat un dels motius que expliquen la pèrdua de confiança en ells. No ha estat l’únic. Entre altres hi figuren la nul.la presencia física a les dependències municipals, pretenent gestionar per whasapp i telemàticament la gestió del dia a dia de l’ajuntament. I tot això malgrat les reiterades peticions per la meva part de mantenir reunions de coordinació periòdiques, que eren sempre torpedinades pels regidors socialistes.

En aquest sentit, un dels exemples que també cal fer públics és l’inexcusable retard de la regidoria d’Hisenda a l’hora d’elaborar els pressupostos. Coneixent des d’octubre la quantitat destinada a inversions i l’aproximació de subvencions a rebre, no ha estat fins a final de maç que s’han pogut aprobar, encara que amb un seguit de mancances que obligaran el proper govern a introduir modificacions.

Per tot plegat, i perquè considero que han fet una traïdoria a l’alcalde que els va donar tota la seva confiança, he resolt retirar-lis totes les delegacions de funcions concedides el 2015.

El meu desig és continuar treballant per a la Pobla de Montornès com ho he fet tots els dies. En aquestes eleccions ho farè amb el partit Centrats per la Pobla de Montornès, no amb “un grup d’amics” sinó envoltat de persones amb experiencia municipal i en l’acció social, que han demostrat ser eficients en el treball dut a terme a l’ajuntament i que disposen de la voluntat de dedicar el seu temps en benefici del poble sense demanar res a canvi. El nou equip coneix bé les necessitats del poble, les seves persones i coneixen la manera de garantir la millora constant del benestar dels poblencs i les poblenques en els pròxims quatre anys”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */