.

Un instant de la cursa popular.

Un total de 250 corredors van prendre part de la primera Cursa Popular de Constantí el passat dissabte 10 de maig. En el marc dels actes paral·lels a la Fira Multisectorial, aquesta era la primera edició d’aquest esdeveniment esportiu amb caràcter benèfic, i és que la cursa destinarà part dels seus ingressos a la Fundació Lluita contra l’esclerosi múltiple.

La plaça de l’Ajuntament es va convertir en el punt de partida i l’arribada d’una cursa marcada per la implicació de la societat constantinenca, amb prop de 60 voluntaris, i la nombrosa participació. A les deu del matí es donava el tret de sortida per a que els corredors enfilessin el carrer Major amunt. La cursa, estructurada en dues categories: 5 km. i 10 km, consistia en un circuit tancat per alguns dels carrers de la vila i part del terme municipal.

Malgrat el caràcter popular, el nivell competitiu d’alguns dels participants es va evidenciar en els cronometratges dels primers classificats. Pel que fa a la categoria absoluta masculina en els cinc quilòmetres, Jordi Puig va marcar el millor temps amb 17 minuts i 37 segons. Per la seva banda, Alícia Bergadà, amb 19 minuts i 52 segons, va ser la millor en la categoria femenina. Pel que fa als corredors locals, Javier Pérez (18 minuts i 48 segons) i Aina Masgoret (29 minuts i 5 segons) van ser els millors classificats.

La cursa de deu quilòmetres va tenir un dominador clar: Miguel Godoy es va imposar amb 36 minuts i 22 segons. Núria Benito, amb 47 minuts i 48 segons, va ser la millor corredora. Francisco Pedro Peralta i Meritxell Roig, amb 47 minuts i 27 segons i 56 minuts i 27 segons respectivament, van ser els millors en la plana local.

El caràcter plural de la cursa es va fer palès amb la participació d’Isidre Ferrer, un corredor de 78 anys que va completar els deu quilòmetres entre els aplaudiments i l’admiració de públic i participants, i que també va rebre un merescut reconeixement per part dels organitzadors