.

Fotograma del curt islandès "Ártún", dirigit per Arnar Gudmunsson

Fotograma del curt islandès “Ártún”, dirigit per Arnar Gudmunsson

El FEC arriba consolidat a la seva dissetena edició amb una gran varietat de països participants, dotze en total, que competiran per endur-se el guardó al millor curt. El festival se celebrarà a Reus de l’11 al 15 de març i, entre les 24 propostes que competeixen a la secció oficial, es podran veure perles com el millor curt europeu de l’any, l’alemany The Chicken dirigit per Una Gunjak. Els tres primers guanyadors del FEC s’enduran 3.500 euros, 2.000 euros i 1.000 euros, respectivament.

També hi haurà premi del públic al millor curmetratge i el premi Bigas Luna a la millor història.

El festival de cinema dedicat a curtmetratges de ficció a nivell europeu manté el criteri de selecció dels darrers anys: curts de qualitat, sense tenir en compte la temàtica, tot i que no hi tenen cabuda les narratives “bassades en l’acció i els efectes especials”, tal i com ha subratllat l’organització.

A l’estela de França

Enguany s’han inscrit al FEC uns 2.500 curts europeus dels quals, prop de 600 són de procedència francesa: “Ja fa anys que França és per volum de producció i per qualitat qui marca la pauta a Europa”, destaca l’organització. Tant és així que el festival rep tant o més curts francesos que de la resta de l’Estat espanyol.

A més de la secció competitiva, el FEC ofereix activitats paral·leles com la secció Panorama, amb curts que no han entrat a la secció oficial però que destaquen per la seva qualitat) o el Panorama CAT, format per curtmetratges de producció o direcció catalanes i també fora de la secció oficial.

Les seccions Curtocircuito (peces del Festival Internacional de Curts de Santiago de Compostel·la), Retrospectiva FEC (obres d’edicions anteriors), Infantil, Marató FEC i Microfilms, completen el ventall d’activitats.