.

Josep Graset, amb la Medalla de Turisme atorgada per la Generalitat. Foto: Diari Més

Josep Graset Forasté ha mort aquesta nit passada a l’edat de 70 anys a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. El vila-secà era un reconegut empresari del sector turístic i va arribar a ser president de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada durant 17 anys (fins a donar pas a Joan Calvet el 2015); president de la Federació Empresarial d’Hoteleria i Turisme de Tarragona (FEHT) fins a passar el relleu a David Batalla el 2013; membre del Comitè Executiu i del Ple de la Cambra de Tarragona i president del Patronat de Turisme de Vila-seca de 1999 fins a 2007.

Graset, mort per culpa d’una llarga malaltia segons ha avançat el Diari Més, va ser guardonat l’any 2011 amb la Medalla de Turisme que atorgar la Generalitat a professionals, empreses i entitats que hagin contribuït al desenvolupament turístic de Catalunya. La Cambra de Comerç ha fet públic un comunicat de condol on afirma que tant “els Òrgans de Govern” com “els treballadors” de l’ens “volen mostrar el seu més sentit condol als familiars i amics de Josep Graset per la seva mort. Graset estava fortament vinculat a la Corporació tarragonina i des de l’any 2007 n’era membre del Comitè Executiu i del Ple. La seva pèrdua ha estat molt sentida, tant pel seu tarannà personal com per les seves aportacions que sempre va fer en tots aquells projectes que des de la Cambra es van desenvolupar a favor del seu turístic, del que ell n’era un referent”.

Imatge extreta del twitter oficial de La Tramoia, amb la que la companyia li ha volgut retre l’últim homenatge.

De la seva trajectòria personal cal destacar la seva condició d’amant del teatre i membre del grup de joves que a finals de la dècada dels 60 va crear el grup La Tramoia de Vila-seca, del qual forma part el seu germà, el conegut periodista Xavier Graset. En aquest sentit, en el seu compte de twitter la companyia ha volgut fer sentir el seu homenatge: “Avui ens ha deixat el Josep Graset Forasté, El Pep,fundador i director La Tramoia,un amic,un mestre i un referent que ens va ensenyar i transmetre la seva passió pel teatre.Amb el cor ple de dolor i una tristesa immensa, només ens podem acomiadar del tu amb 1 paraula: #gràciesPep”.