.

Joan Josep Marca ha rebut oficialment aquest dimecres la distinció de Fill Predilecte de la Ciutat de Tarragona en un acte que ha estat presidit per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

El president del Sindicat d’Iniciativa i Turisme, Albert Vallvé, ha intervingut en representació de l’entitat que va sol·licitar a la corporació municipal que es concedís aquest prestigiós títol. Finalment, la consellera de Cultura, Festes i Patrimoni Històric, Begoña Floria, ha glossat la trajectòria del guardonat.

Marca van néixer a Tarragona el 1940. Un cop va acabar els estudis a l’Escola d’Alts Estudis Mercantils i a la Universitat de Barcelona, on es va llicenciar en Ciències Econòmiques i Actuari d’Assegurances, va fundar la Muta de Seguros de Tarragona, després Mútua Catalana de Seguros, ambdues dirigides i complementades amb l’exercici d’auditor de comptes.

Actualment està jubilat, continua sent el president del Patronat de la Fundació Mútua Catalana i destina desinteressadament tots els seus esforços per aconseguir objectius socials i a donar a conèixer la història i la memòria de la ciutat de Tarragona.