.

El president de la Generalitat i el delegat del govern s’han reunit amb l’alcaldessa i regidors del consistori cambrilenc.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha visitat aquesta tarda de divendres Cambrils per solidaritzar-se amb la localitat que va viure un dels seus pitjos malsons durant la matinada passada i ha aprofitat la visita per retre homenatge a la intervenció dels Mossos d’Esquadra. Tal com ell mateix ha volgut destacar a través de les xarxes socials, “els he expressat la gratitud pel gran treball policial d’aquestes hores. Heu salvat moltes vides i heu donat confiança en un moment terrible”.

El president de la Generalitat, acompanyat per l’alcaldessa de Cambrils, el conseller de Presidència i el delegat del govern, en el moment de felicitar personalment als agents dels Mossos en servei la nit de l’atemptat. Foto: Sindicat dels Mossos SAP.

Un únic agent va ser el que va abatre quatre dels terroristes que van atropellar i van atacar amb armes blanques als vianants al voltant del Passeig Marítim, després que l’Audi A3 en el que viatjaven es topés amb un control dels Mossos a la rotonda del Club Nàutic. En un primer moment el vehicle dels terrorristes es va emportar pel davant quatre persones i després va embestir el cotxe policial, ferint un oficial.

Imatge de l’Audi dels terroristes bolcat.

L’Audi va bolcar fruit del xoc i un dels policies va disparar contra els quatre assaltants que es dirigien cap a ell amb diverses armes blanques.

El president també ha visitat els ferits a Cambrils i Alcanar a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Acompanyat del conseller de Presidència, Jordi Turull, Puigdemont s’ha reunit primer a l’Ajuntament del municipi amb membres del consistori, Policia Local i Mossos d’Esquadra. Després, s’han desplaçat fins a la zona de davant del Club Nàutic, on els cinc terroristes van ser abatuts a trets pels Mossos. Aquí, el comissari David Boneta, cap de la Regió Policial Camp de Tarragona, ha relatat a Puigdemont com van anar els fets.

Finalment, el president ha anat fins a la comissaria dels Mossos de Cambrils per agrair personalment la feina feta als agents que estaven de servei durant l’atemptat. Segons ha explicat l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, Puigdemont ha assegurat davant els agents que l’atemptat al municipi marca “un abans i un després” i els ha agraït la coordinació entre els cossos de seguretat.

Primera reunió conjunta del gabinet de crisi

Poques hores abans de visitar Cambrils, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s’havia compromès a treballar conjuntament amb la Generalitat i actuar “com un equip” per afrontar els atemptats de Barcelona i Cambrils. “He transmès que és molt important que siguem capaços de treballar junts i intercanviar el que s’hagi d’intercanviar”, ha manifestat després de la primera reunió del gabinet de crisi que ha encapçalat juntament amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Rajoy ha destacat la importància de treballar junts i generar confiança, perquè segons Rajoy, això portarà a una “major eficàcia”. I ha confiat que la reunió del pacte antiterrorista de dilluns serveixi per transmetre que tots els partits independentment de la manera de pensar “estan decidides a tirar del mateix carro”.