.

.

TOTS 21

Presentació de la Mussara 2023. Foto: Cedida

Presentació de la Mussara 2023. Foto: Cedida

Aquest diumenge, 16 d’abril, se celebrarà la novena edició de la marxa cicloturista Mussara Reus, que compta amb el suport organitzatiu de l’Ajuntament de Reus a través de la regidoria d’Esports i Reus Esport i Lleure. Una marxa arrelada al territori, i què, al llarg de gairebé una dècada d’història, des de 2014, ha vestit ja amb el seu característic mallot rosa a més de 35.000 corredors/as.

Aquest 2023, caldrà sumar al còmput general 2.500 ciclistes més que prendran la sortida a Reus. La capital del Baix Camp, serà, una vegada més, inici i meta de la marxa, i la clara protagonista dels dos recorreguts de la marxa cicloturista, tant del traçat clàssic de 135 quilòmetres com del nou format més exigent de 200 km. Dels 2500 participants un 23% són dones, en una marxa que any rere any augmenta en presència femenina.

En aquest sentit, aquest matí s’ha celebrat a l’Ajuntament de Reus la presentació de l’edició d’enguany. Un acte per anunciar les novetats i ultimar els detalls d’aquesta novena marxa que ha comptat amb les intervencions del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Reus, Pep Cuerba i la directora de la marca Mussara, Gemma Gerbolés.

Cap de setmana de ciclisme

La novena edició de la Mussara Reus tindrà lloc aquest diumenge, 16 d’abril, a les 07:30h del matí. A aquesta hora, sortiran els i les participants de la modalitat llarga, de 200 quilòmetres, i posteriorment, ho faran els i les del recorregut clàssic, de 135 quilòmetres.

Però, prèviament, ja el dissabte s’obrirà l’ExpoBike, la fira de la cicloturista a la Fira Reus. Les i els 2.500 ciclistes podran recollir allí el seu dorsal i el mallot exclusiu Atika de màniga llarga d’aquesta novena edició. També podran rebre informació de la prova i conèixer de primera mà, al costat dels patrocinadors, tots els avantatges i beneficis als quals tenen accés per formar part de l’esdeveniment.

Qualsevol persona podrà acostar-se al recinte, no només l’escamot de Reus. Allà, tindran lloc diverses iniciatives, com a sortejos entre participants o prova de productes, prendre alguna cosa ala zona chill out Heineken 0,0 o prendre un cafè de Cafè de Finca, entre d’altres activitats. A més, el mateix dissabte, se celebrarà també la Social Ride by Lapierre. Organitzada per la marca francesa, serà una sortida que permetrà als assistents activar-se abans del gran dia en una ruta senzilla al costat d’altres ciclistes.

Així, Reus obre el calendari de Mussara 2023. La succeiran Mussara Hunting Dogs (gravel), del 13 al 14 de maig en el càmping La Ballena Alegre Costa Brava; Mussara 24H (resistència), del 8 al 9 de juliol al Circuit Barcelona-Catalunya de Montmeló; i Mussara Donostia – Sant Sebastián (carretera), el 16 de juliol.