.

El Nàstic no ha pogut passar de l’empat. Foto: Nàstic

Un Nàstic infinitament superior no passa de l’empat davant del Tenerife (1-1). Els illencs s’han avançat al minut 11 amb un gol a la sortida d’un córner. La remuntada s’ha vist frustrada per l’expulsió del debutant Manu Barreiro per doble groga per no portar la protecció del turmell. Perone, Luismi i Emaná també han debutat.

L’ambient previ al partit era el de tornar-se a il•lusionar. El de l’inici d’un nou projecte amb moltes cares noves. I l’esperança d’aixecar la situació tan adversa. Però les sensacions al final de l’encontre són les mateixes que abans de l’aturada. Impotència al veure la fragilitat de l’equip en accions determinades i el no saber definir les ocasions clares que es tenen.

Merino apostava per una revolució en l’onze inicial. Una revolució de la columna vertebral començant per la porteria amb l’entrada de Reina. A més, els 4 fitxatges del mercat d’hivern també han estat de la partida, Perone, Luismi, Emaná i Barreiro. Tot i la revolució, Merino ja avisava de que hi havia molta feina a fer. Sobretot a pilota aturada. I s’ha tornat a demostrar, perquè als 11 minuts, Cristo ja inaugurava el marcador en rematar sol al segon pal un córner.

Al Nàstic li ha costat trobar un ritme de joc i també era evident la poca compenetració de les noves peces encara per encaixar. Tot i això, la primera meitat ha estat un monòleg grana amb dos grans ocasions de Barreiro, primer a passada d’Emaná i la segona, la més clara, en una centrada de Tejera. Els grana tant sols patien en defensa amb les imprecisions i dubtes de Iago Bouzón, que formava parella amb Perone. Amb el 0-1 s’arribava al descans.

La segona meitat començava amb un avís del Nàstic, amb una rematada alta d’Emaná. Merino movia la banqueta amb un doble canvi, donant entrada a Muñiz i José Carlos pel propi Emaná i Jean Luc. I només uns instants després, José Carlos s’inventava una jugada personal per batre a Dani amb un xut ras i potent després de tres retallades dins de l’àrea.

La felicitat duraria poc, ja que el debutant Barreiro s’auto expulsava en veure la segona groga per no portar l’espinillera (61′). Una jornada més, el Nàstic ha d’acabar un partit amb un home menys i crispat amb l’actuació arbitral. Tot i jugar amb deu, els grana han tingut una clara ocasió per desfer l’empat, però Muñiz no ha sabut definir una gran passada en profunditat de Luismi.

Els minuts finals han passat entre la crispació per les decisions de Figueroa Vázquez, que ha cosit a targetes al Nàstic i no ha deixat servir un darrer córner favorable al conjunt grana.

Fitxa tècnica:

Nàstic: Reina, Mossa, Perone, Iago Bouzón, Suzuki, Luismi, Tejera, Emaná (Juan Muñiz 53′), Jean Luc (José Carlos (53′), Uche (Àlex López 79′) i Barreiro.

Tenerife: Dani, Cámara (Jouini 70′), Carlos Ruíz, Jorge, Camille, Suso, Alberto, Vitolo, Aarón (Omar 62′), Cristo (Lozano 57′) i Amath.

Àrbitre: Figueroa Vázquez. Ha amonestat als locals Bouzón (36′), Barreiro (39′), Mossa (74′), Perone (74′), Uche (77′) i als visitants Carlos Ruíz (39′), Cámara (43′), Camille (85′). Ha expulsat per doble amonestació a Barreiro (61′).

Gols: 0-1, Cristo (11′); 1-1, José Carlos (56′).

Incidències: Partit corresponent a la 20ena jornada de la Liga 1|2|3 disputat al Nou Estadi davant 7.321 espectadors.