.

El mercat patirà canvis. Foto: Cedida

El mercat patirà canvis. Foto: Cedida

El mercat ambulant que se celebra els diumenges de l’Hospitalet de l’Infant canviarà part de a seva ubicació a partir del proper 19 de juny. Concretament, les parades s’ubicaran al passeig marítim des de la plaça de la Marina fins a l’inici de la platja de la Punta del Riu. El canvi ha vingut motivat perquè la configuració anterior presentava deficiències tant pel poc espai de què disposaven compradors i paradistes com per la mobilitat que hi venia associada.

Per subsanar aquestes mancances, l’Ajuntament del Municipi ha elaborat un informe de vialitat que conclou en la necessitat d’esponjar i reordenar l’espai amb la finalitat d’oferir un millor servei als clients i als paradistes.

En redistribuir l’espai de les parades al llarg de tot el Passeig Marítim ocupant també el tram entre el carrer de les Barques i el carrer Jaume II, el mercat tindrà un sol passadís central més ample que permetrà una millor distribució dels fluxos. Així s’aconsegueix una major seguretat per als vianants i també una evacuació més ràpida i fluïda en cas d’emergència.

Per controlar la mobilitat, cada diumenge hi haurà instal•lada una rotonda fictícia controlada per la policia local que regularà el trànsit per als vehicles que vulguin baixar al port des d’allà.
Cal remarcar que aquesta ampliació i reordenació del mercat i de l’espai que ocupa, no afecta al nombre de parades que s’hi instal•len cada setmana.