.

El CBT ha deixat escapar una gran oportunitat. Foto: CBT

El Club Bàsquet Tarragona ha acabat cedint en el tercer partit davant un Araberri que s’ha mostrat superior als locals. El CBT ha acusat el desgast físic d’un gran segon partit a Vitòria i aquest vespre ha hagut de lluitar contra molts factors per tal de poder desplegar el seu joc en condicions. Un molt bon últim quart dels homes de Berni Álvarez no ha estat suficient per capgirar el marcador (68 – 88).

Araberri no s’ha deixat sorprendre pel CBT i ha començat el partit molt més concentrat que en el darrer a Vitòria. El seu atac ha representat pràcticament una efectivitat del cent per cent. Ràpidament ha obert una escletxa en el marcador, al que el CBT només ha pogut respondre a base de triples per tal de seguir viu en aquest primer quart. Marc Giménez primer, i David Fernández després han mantingut aquesta esperança blava. L’atac dels de Berni no ha estat tant fluid com el mostrat en el segon partit i al finalitzar el primer quart el CBT no ha pogut sobrepassar els 10 punts.

Els de Berni tampoc han trobat solucions en els següents deu minuts. Amb un joc espès, només el tir de més enllà dels 6,75 semblava mantenir el CBT en el partit, però Araberri responia de la mateixa manera a l’altre costat de la pista. Dos triples en menys de 30 segons ha obligat al tècnic blau a demanar temps mort per reorganitzar el seu equip. Araberri ha demostrat ser l’equip sòlid que va imposar-se en el primer partit, i ha aconseguit anular Orion, estelar en la victòria del CBT a Vitòria. D’aquesta manera ha aconseguit imposar la seva llei al Serrallo i aconseguir una renda de 15 punts. El CBT necessitava anotar fàcil per creure en la remuntada, i així ho ha aconseguit finalment Orion poc abans del descans. Els locals han pujat la intensitat de la seva defensa i gràcies sobretot a un incansable David Fernández, que no ha donat cap pilota per perduda, el CBT ha marxat a vestidors 11 punts per sota.

La dinàmica aconseguida al finalitzar el segon quart no ha tingut continuïtat amb l’inici del tercer. El conjunt basc ha seguit dominant les dues cistelles amb claredat, i en menys de quatre minuts ha marxat 20 punts per sobre en el marcador. Miquel Salvó ha agafat les regnes del seu equip, i amb uns minuts de qualitat ha aconseguit un parcial de 4-0 pels blaus, a més d’aportar solidesa a la defensa. Ha trobat en Ferran Torres, el més ben valorat del CBT, el millor aliat per mirar de reduir la diferència, però al final del tercer període el marcador tornava a reflexar el +20 favorable a Araberri (46 – 66).

L’últim quart del partit no ha pogut començar millor. Un parcial de 6-0 gràcies a un dos més un de David Mesa i un triple de Gallardo que han fet vibrar el Serrallo. El CBT ha sortit amb mentalitat guanyadora en aquests darrers deu minuts. I Araberri ha jugat al límit del reglament per impedir-ho. Els de Berni però, han seguit a la seva. Una molt bona defensa juntament amb, ara sí, l’encert ofensiu, han reduit la diferència a 14 punts quan encara faltaven més de set minuts. Els de Berni han tingut molt a prop la barrera dels 10 punts, però un triple de Levesque ha refredat el CBT. Araberri ha tornat a recuperar la diferència de 20 punts amb molta facilitat, i a falta de tres minuts pel final, aquesta renda ha estat massa pel conjunt local. L’intercanvi de cistelles ha estat la tònica del final del partit, al qual s’ha arribat amb un marcador de 68 – 88.

El CBT té diumenge (19:30h) una nova oportunitat d’igualar l’eliminatòria. Un fet que ja va se capaç d’assolir a Vitòria i que ara haurà de repetir al Serrallo per tal de forçar el que seria el cinquè i definitiu partit.