.

REP2

Homes i dones d’ICV-EUiA, de Joves d’Esquerra Verda i d’Alternativa Jove han penjat aquest matí la bandera republicana al Balcó del Mediterrani. Aquest catorze d’abril es compleixen 85 anys de la proclamació de la II República. La coalició ecosocialista celebra aquesta data a Tarragona des de fa anys homenatjant els símbols republicans.

 Arga Sentís, portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA i coordinadora d’ICV Tarragona ha indicat que “pengem la bandera perquè ens considerem hereus dels ciutadans i ciutadanes que ens han precedit en la lluita pels valors en què creiem. Llibertat, Igualtat i Fraternitat. Ara mateix, en aquest temps convuls que ens ha tocat viure, són més necessaris que mai”.

Sentís ha recordat que l’èxode republicà va generar centenars de milers de refugiats a Europa, i que ara mateix es viu una situació similar a les fronteres més orientals. “La manera com tractem els refugiats ens defineix. A Catalunya i a l’Estat espanyol ho sabem de primera mà. Per això no podem permetre que hi hagi un retrocés en aquests valors que defensem. És de justícia i de llei donar un tracte humà a les persones que fugen de la guerra i busquen una vida millor per a les seves famílies”.