.

IMG_4147

Josep Maria Prats, Josep Fèlix Ballesteros, Alejandro Fernández i Jose Luis Martín en la presa de possessió dels tres nous tinents d’alcalde de Tarragona. Foto:Tarragona21

El nou Govern municipal comença a treballar de forma simbòlica i oficial. L’entrega de les vares d’alcaldies per als tres nous tinents d’Alcalde de la ciutat, Alejandro Fernández (PP), Jose Luis Martín (PP) i Josep Maria Prats (Unió) ha estat l’acte simbòlic de l’entrada al govern de populars i del conseller d’Unió.

La primera Junta de Govern que s’ha fet més tard ha servit per començar a posar sobre la taula els set punts que contempla el nou pacte entre els tres partits a Tarragona. Els eixos són: Creixement sostingut durant el mandat. Impuls a les petites empreses, el comerç, els emprenedors i la creació de llocs de treball. Desenvolupament estratègic i urgent dels temes de ciutat que condicionen el futur a mitjà i llarg termini. Defensa davant les administracions superiors de les infraestructures pel progrés de Tarragona i de la nostra economia productiva. Consolidació del lideratge de Tarragona. Augment de l’esforç en el foment de la cultura, la difusió i manteniment del patrimoni i la promoció turística. Impuls de les polítiques de la proximitat i defensa de l’espai públic de qualitat, la bona convivència i el civisme.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha assegurat que aquest nou govern “arranca amb la il·lusió d’una nova etapa. Tot i que comencem a treballar avui, realment quan arrancarà la nova etapa serà el pròxim dia 19 en el ple municipal on es visualitzarà la nova majoria. Estem complint els acords de govern amb els set punts però en política general i catalana cada partit va a la seva perquè no som la mateixa oferta electoral”.

Ballesteros ha volgut seguir marcant diferències ideològiques amb els socis de govern amb qui ha repetit que es treballarà per la ciutat.

L’alcalde també ha assegurat que entén la postura de les Joventuts Socialistes després que aquests hagin mostrat la seva postura contrària a aquest pacte de govern.

Des del Partit Popular, Alejandro Fernández, reconeix que assumeix el seu rol i que renunciarà a aquells punts del seu programa  que no  entrin en l’acord. Fernández ha parlat de diàleg i d’aportar projectes de ciutat importants per Tarragona “els tarragonins ens han dit que tenim una posició central que garantim estabilitat però que la nostra visió al 100% no la podem imposar”.

El líder popular ha explicat que les àrees que tindran són aquelles on creuen que poden aportar. Els populars tindran des d’avui les àrees de Turisme, Esports i Via Pública “són àrees que personalment ens motiven i on creiem que podem aportar per aquesta ciutat”.

El conseller d’Unió, Josep Maria Prats, ha afirmat: “Hi hem posat voluntat, ganes i unitat. Volem fer-ho bé i tenim ganes de desencallar projectes de ciutat”.

Prats ha recordat que tot i no tenir la mateixa força que PSC o PP no vol ser l’escolà del pacte i que aquest és un pacte entre iguals.

El nou tinent d’alcalde i conseller de cultura diu que apostarà a la seva àrea per la “transversalitat i intentar aglutinar la cultura en tots els seus àmbits” Prats diu que vol apostar pel diàleg i el consens per fer un pacte local de cultura i dibuixar així un projecte per la ciutat.

Tots els consellers de l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona. Només ha faltat la popular Immaculada Rodríguez Foto:Tarragona21

Tots els consellers de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona. Només ha faltat la popular Immaculada Rodríguez Foto:Tarragona21

CARTIPÀS MUNICIPAL

ALCALDE

Josep Fèlix Ballesteros (PSC)

PRIMER TINENT ALCALDE,
coordinador de Presidència i Estratègies de Ciutat

Alejandro Fernández (PP)

SEGON TINENT d’ALCALDE,
conseller d’Economia, Serveis Centrals i Guàrdia Urbana

Pau Pérez (PSC)

TERCER TINENT d’ALCALDE,
conseller comissionat dels Jocs Mediterranis 2017

Javier Villamayor (PSC)

QUART TINET d’ALCALDE, conseller de Cultura

Josep M. Prats (Unió)

CINQUÈ TINENT d’ALCALDE,
conseller de Contractació, Espais Públics i Protecció Civil

José Luis Martín (PP)

SISÈ TINENT d’ALCALDE,
consellera de Festes i Patrimoni,
coordinadora cap d’àrea Cultura, Festes, Patrimoni i Turisme

Begoña Floria (PSC)

SETÈ TINENT d’ALCALDE,
conseller, coordinador cap d’àrea de Territori

Josep M. Milà (PSC)

VUITÈ TINENT d’ALCALDE,
consellera de Comerç i Relacions Ciutadanes

Elvira Ferrando (PSC)

NOVÈ TINENT d’ALCALDE,
consellera delegada i cap d’àrea de Serveis a les Persones (Serveis Socials, Igualtat, Salut Pública i Llars de Jubilats)

Ana Santos (PSC)

CONSELLER,
coordinador cap d’àrea de Promoció Econòmica, Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic

Francesc Roca (PSC)

CONSELLERA,
coordinadora cap d’àrea de Sostenibilitat, Medi Ambient, Neteja, Joventut i Cooperació

Ivana Martínez (PSC)

CONSELLERA

de Turisme, Ciutats Patrimoni i Cases Regionals

Inmaculada Rodríguez (PP)

CONSELLERA

d’Esports, Centres Cívics, Voluntariat i Associacions de Jubilats i Pensionistes

M. Isabel Negueruela (PP)

/* JS para menú plegable móvil Divi */