.

El projete "Mira'm" té cabuda dintre del Festival REC. Foto: Cedida

El projete “Mira’m” té cabuda dintre del Festival REC. Foto: Cedida

El Consell Comarcal del Tarragonès, des de l’any 2002, ve realitzant el projete “Mira’m”, que té cabuda dintre del Festival REC de Creació Audiovisual de Tarragona.

La finalitat és fer arribar al nostre jovent un cinema no comercial, acompanyat de reflexions vers temàtiques diverses. El públic a qui va adreçat és l’alumnat de batxiller i 4t de l’ESO dels centres de secundària del Tarragonès.

Enguany s’ha fet el dimecres 2 i divendres 4 de desembre a la seu de Caixa Forum de Tarragona, i després de veure una pel·lícula, es desenvolupa un diàleg sobre la temàtica, els plantejaments i els diferents detalls i vivències, entre l’alumnat i actors i directors del film.

Enguany la pel·lícula treballada és l’òpera prima de quatre joves directores, la Laia Alabart, l’Alba Cros, la Laura Rius i la Marta Verheyen. El seu títol és “Les Amigues de l’Àgata” (http://www.lesamiguesdelagata.com/) i ha permés parlar, gràcies a la història de la jove protagonista (una estudiant de primer any de carrera) dels dubtes i incerteses davant el futur; de les amistats i les relacions; de les perspectives professionals i de la creació artística com a mitjà d’expressió personal, entre altres temes.

A la sessió del día 2 de desembre hi van participar 126 joves, dels col·legis Vedruna Sagrat Cor, Mare Nostrum i l’INS Pont del Diable, que van intercanviar impressions amb la Marta Verheyen, una de les 4 directores de la pel·lícula. El dia 4, els centres participants, amb 125 joves, van ser l’INS Morell, l’INS Vidal i Barraquer i l?INS Constantí, i van debatre amb l’ Alba Cros i Laia Alabart, directores de la pel·lícula i l’actriu protagonista, Elena Martín.