TOTS 21

Els cinc primers candidats de la llista de Ciutadans han estat presentats aquest matí en roda de premsa. Foto: Ciutadans

El cap de llista de Ciutadans per Tarragona de cara a les eleccions autonòmiques, Matías Alonso, ha assegurat que «és un orgull encapçalar una candidatura sòlida i renovada que surt a guanyar les eleccions». Així ho ha dit durant la presentació dels primers noms de la candidatura, que ha tingut lloc al Balcó del Mediterrani. El número dos és l’advocat reusenc i cap de l’oposició taronga a l’ajuntament de Salou, Pere Huguet.

«Aspirem a renovar la confiança dels tarragonins i tornar a ser la primera força política al Parlament», ha assegurat Alonso i ha posat en valor «la tasca realitzada durant aquesta legislatura, ja que els 5 diputats de Cs per Tarragona han presentat més iniciatives que tots els que formen part dels grups que van investir el senyor Torra i donen suport al govern de la Generalitat».

Alonso ha «lamentat el centralisme del govern de la Generalitat, que perjudica les comarques tarragonines. Aquesta tendència s’ha de canviar». I ha afegit que «no pot ser que aquesta sigui la província amb una taxa més elevada d’atur de tota Catalunya i amb dues comarques, el Baix Penedès i el Montsià, que lideren aquest rànquing». El cap de llista de Cs per Tarragona ha afegit que «Cs és la millor opció per acabar amb el procés, el separatisme i recuperar Catalunya».

Pel que fa a les eleccions del 14-F, Alonso ha assegurat que «la decisió sobre si s’han d’ajornar o no s’ha prendre seguint criteris sanitaris, de seguretat per a la ciutadania, i no pas partidistes». En aquest sentit ha demanat «a l’autoritat competent, que és el ministre de Sanitat i també candidat del PSC, Salvador Illa, i al govern de la Generalitat que la decisió s’adopti en funció de criteris tècnics».

Breu repàs als candidats amb possibilitats de sortida

1.- MATÍAS ALONSO

La Línea de la Concepción (Cádiz), 1952. De formació militar, va fer carrera al Cos General de les Armes com a Oficial d’Artilleria. Després d’abandonar el servei actiu, es va dedicar als serveis de consultoria en noves tecnologies i formació per a empreses, i ha estat gerent de dues petites empreses del sector serveis.

És membre de Ciutadans des de la seva fundació. Ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat orgànica, com ara secretari general de Cs entre el 2009 i el 2017. És diputat al Parlament per la circumscripció de Tarragona des de la X Legislatura, després de les eleccions del 25 de novembre de 2012. Resideix al Vendrell (Baix Penedès)

2.-PERE LLUÍS HUGUET

Pere Lluís Huguet és actualment el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Salou i s’incorpora, com a independent, a la candidatura de Cs al Parlament per Tarragona com a número 2. Advocat de reconegut prestigi, expresident del Consell de l’Advocacia Catalana i degà emèrit del Col·legi d’Advocats de Reus ha rebut nombrosos reconeixements. És membre del consell Consultiu de Societat Civil Catalana. Col·laborador habitual en diferents mitjans de comunicació, participa en tertúlies i escriu articles sobre actualitat política i jurídica.

3.- CARME MARGALEF

Nascuda a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, viu a Tarragona. Carme Margalef és professora i llicenciada en Psicopedagogia. És mestra de primària en un col·legi de Tarragona. Forma part del Consell General de Cs i és secretària provincial de Programes del partit.

4.- FRANCISCO DOMÍNGUEZ

Francisco Domínguez és diputat al Parlament des del 2015 i regidor a l’Ajuntament de Tarragona. És enginyer agrònom especialitzat en urbanisme, jardineria i medi ambient i ha exercit com a funcionari de l’Ajuntament de Tarragona des del 1998. Experiència professional en recerca i docència, actualment és cap de Parcs i Jardins, encara que en excedència des del 2015. Afiliat a Cs des del 2013, ha estat membre de la junta directiva de l’Agrupació de Tarragona. Està vinculat a diverses entitats esportives i culturals de Tarragona.

5.- RAQUEL TAMAR GARCÍA

Raquel Tamar García Cámara, 32 anys. Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la URV, màster en Assesoria i Gestió Tributària (títol propi) per ESADE, Màster en Gestió Administrativa per l’Abat Oliba CEU i Tècnic Superior en Automatització i Robòtica Industrial-Electricitat i Electrònica. Experiència professional en assessoria i comptabilitat. Secretària de Comunicació Provincial de Cs a Tarragona. Membre de la Jove Cambra Internacional de Reus.

Redacció

 

 

Redacció