.

Pablo Marí celebra el gol amb els aficionats del Nou Estadi. Foto: Gimnàstic de Tarragona

El Nàstic és més líder. Els tarragonins manen amb fermesa a la classificació i eixamplen a quatre punts la diferència amb el segon classificat, el Lleida, després d’imposar-se per 1 a 0, en un gol que ha arribat gràcies a l’estratègia. La victòria per la mínima deixa tant la diferència de gols entre Nàstic i Lleida, primer i segon classificats respectivament, com la diferència de gols generals, igualada.

Nàstic i Lleida han regalat un partit intens als 7.571 espectadors que aquest diumenge han farcit el Nou Estadi, en la millor entrada de la temporada. La lluita per la primera plaça ha marcat un primer temps travat, sense pràcticament ocasions de gol, i amb només dues rematades entre els tres pals. Les dues del Nàstic.

Els del Segrià han sabut entorpir el joc grana en la primera mitja hora de partit, amb una pressió elevada i demostrant que Imanol Idiákez havia estudiat la sortida del conjunt que prepara Vicente Moreno. La consistència defensiva del Lleida era directament proporcional a la falta d’arribada dels visitants, que en tota la primera part no han provat la porteria defensada per Reina.

En una d’aquestes passades a l’espai, al minut 16, Pol Bueso ha aconseguit superar l’entramat defensiu lleidatà. Cirstóbal ha punxat la pilota amb un control excel·lent però la seva rematada no ha sortit fora. El Nàstic ho seguia intentant: amb Rayco per la banda al minut 34, en una centrada que no ha trobat rematador, o en el minut 37, en el servei d’una falta, picada per Marc Martínez des de la zona de tres quarts, i que Pablo Marí ha enviat fora llepant el pal.

Ha estat precisament l’estratègia la que ha fet moure el marcador. Marcos ha provocat un córner després de recuperar la pilota a la frontal de l’àrea. D’aquest córner, Marí s’ha tornat a elevar més amunt que la línia defensiva i des de l’àrea petita ha clavat l’esfèrica al fons de la porteria defensada per Torres. Minut 41, 1 a 0. Marí ha recorregut la banda enmig de l’eufòria local per celebrar el gol, en la darrera ocasió de perill abans del descans.

Ambientàs a les grades d'un Nou Estadi, que s'ha omplert amb 7.500 persones

Ambientàs a les grades d’un Nou Estadi, que s’ha omplert amb 7.500 persones

Canvi de tornes

En la represa, les tornes s’han canviat. El Lleida ja no s’acontentava amb el resultat, doncs anava per darrera, i ha posat tota la carn a la graella. El Nàstic, superat en un primer moment i amb la temptació de cedir la iniciativa als visitants, ha fet valdre la seva fortalesa defensiva, formada avui per Pol Bueso, Mossa, Manolo i el propi Marí.

Tot i que el Lleida ha posat una marxa més en el segon temps, segueia sense xutar entre els tres pals. Curiosament, ha estat el Nàstic qui ha tingut opcions reals d’eixamplar el marcador a través de Marcos, que tot i superar de manera esplèndida la defensa en una acció individual, ha errat en la rematada final.

El partit anava perdent brillantor a mesura que avançaven els minuts i pesaven les cames. En els darrers minuts, Moreno ha donat entrada a Xisco Muñoz i Sergio Rodríguez com a homes de refresc, a més de l’entrada d’Azcorra per Marcos en el minut 67.

L’ofensiva del Lleida era estèril perquè tot i la sensació de perill, els davanters no aconseguien rebre cap pilota en condicions. Remant, traient aigua del vaixell, i posant-se la roba de feina, els jugadors grana han aconseguit un victòria per la mínima però que té un preu d’or.

Joan Marc Salvat

Fitxa tècnica:

Nàstic: Reina, Pol Bueso, Mossa, Manolo, Pablo Marí, Marc Martínez, Lago Jr. (Xisc Muñoz, 88’), Rocha, Marcos (Azcorra, 67’), Rayco i Cristóbal (Sergio Rodríguez, 83’).

Lleida: Torres, Barreda, Fornies, Molo Ekhi, Baquero, Nieto, Albístegui (Diego, 85’), Chamorro, Miramont i Chupe.

Gols: 1-0 (41’) Pablo Marí.

Àrbitre: Miguel Ángel Ortiz. Ha amonestat el local Pablo Marí, Rayco, i els visitants Fornies i Albístegui.

Incidències: 7.571 espectadors han assistit al Nou Estadi.