.

UE SANT ANDREU 0 – NÀSTIC 1

UE SANT ANDREU: Morales, Llamas (Puerto min54), Jilmar, Lucas Viale, Manu Viale (Nuha min61), Carroza, Guzman, Ton Alcover, Bruno, Ibon (Xavi Jimenez min82) i Vitor.

NÀSTIC: Reina, Gerard, Xisco Campos, Pablo Marí, Mossa, Manolo Martínez, David Rocha, Luismi (Jean Luc min 77), LagoJr (Xavi Molina min90), Rayco (Cristobal min66) i Marcos.

Estadi: Narcis Sala 2000 espectadors

Àrbitre: Cristian Lixandru (Aragonès). Ha ensenyat targetes a: Ibon, Manu Viale, Carroza, Bruno, Victor, Lucas Viale pel Sant Andreu i Rocha, Cristobal, pel Nàstic.

Gols: 0-1 Rocha (min 14)

Imatge del Narcis Sala. Foto: Ruben Blade

Imatge del Narcis Sala. Foto: Ruben Blade

Seguir trencant estadístiques i deixant enrere els fantasmes. Vicente Moreno sembla disposat a continuar fent història amb un equip exigit a fer-la aquesta temporada.

Els grana han sumat la quarta victòria consecutiva a la lliga en un d’aquells camps que habitualment els tècnics marquen amb una creu vermella per la seva dificultat.

Si a aquesta dificultat li sumem que el Sant Andreu ha estat l’únic equip que ha guanyat al Nou Estadi en lliga al conjunt de Vicente Moreno i que el tècnic ja va avisar que li tenia una “mica” més de ganes del que era habitual, cal dir que el Nàstic ha demostrat i defensat el lideratge amb nota.

Els grana han començat el 2015 tornant a viure dels “Rochazos” que es van fer famosos al començament d’aquesta temporada quan els grana han jugat lluny del Nou Estadi.

El Narcís Sala no és segurament el camp més propici per a ensenyar aquell futbol més vistós que els tarragonins es reserven pel Nou Estadi o per grans escenaris.

El Nàstic ha recuperat aquella imatge més pràctica, aquella de fer feina i treballar al mateix temps. Els de Moreno han tornat a transformar el seu futbol quan convenia i han trobat amb un xut llunyà de Rocha la recompensa necessària per a sumar els tres punts.

David Rocha celebra el gol. Amb cinc gols Rocha ha donat quinze punts al Nàstic Foto:Nàstic

David Rocha celebra el gol. Amb cinc gols Rocha ha donat quinze punts al Nàstic Foto:Nàstic

Tot i que el Sant Andreu ha portat el pes del partit a la primera només un gol anul·lat a l’equip quadribarrat per fora de joc de Carroza ha fet partir pel resultat als prop de dos-cents aficionats grana desplaçats a Barcelona.

La segona part sense massa història i amb un Nàstic que quan ficava la tercera demostrava que era superior a un Sant Andreu al ralentí.

Tot i això l’entrada de Nuha i el fet de jugar amb dos puntes clars han fet que la sensació de perill fos més present en els darrers minuts degut a la mínima distància en el marcador.

El partit però s’ha acabat amb mà de Reina inclosa per evitar el que era el gol de l’empat del mateix Nuha.

A totes les estadístiques trencades, feia divuit anys que el Nàstic no guanyava a Sant Andreu, cal sumar-hi també que per primer cop l’equip grana ha estat capaç de guanyar amb arbitratge de Cristian Lixandru. L’àrbitre rumanès del col·legi aragonès només havia vist tres derrotes dels tarragonins en els tres partits que li havia xiulat fins ara.

Els grana sumen treta-vuit punts després de la primera jornada de la primera volta. Les celebracions a la gespa amb l’afició desplaçada fins a Barcelona han estat una clara mostra de la importància de la victòria.

La pròxima jornada reben a l’Hospitalet de Kiko Ramírez que arribarà a Tarragona després de derrotar clarament a l’Elche ilicitano.

Quim P. Casadesús