.

El CB Zentro es va imposar al CBT per 78-66. Foto: CBT

Tarda complicada la de l’Ibersol CBT a Madrid. Els blaus no han pogut decantar la balança al seu favor i hauran de fer un partit molt més complet al Serrallo per poder certificar la permanència. CB Zentro ha estat superior als tarragonins, que han gaudit d’avantatges i bon joc al primer període. Després, els madrilenys han dominat totes les facetes, sobretot el rebot, i partiran amb més avantatge en el partit del Serrallo. Adrià Duch ha estat el millor jugador de l’Ibersol CBT, amb 22 punts (4 triples) i 18 de valoració.

Començava dominant l’Ibersol CBT, amb un Torres que es feia poderós des d’un inici i amb Duch que acompanyava en l’apartat anotador amb cinc punts (4 – 9). Els locals, amb paciència, agafaven terreny, i els blaus donaven les primeres mostres de nerviosisme (10 – 9). Zanca volia que el domini fos de nou pels seus, i els posava per davant amb dos triples consecutius (12 – 15). Es reordenava l’equip de Berni Álvarez en el tram final del quart, amb una defensa seriosa i un triple de David Ferández per sumar un +7 (16 – 23).

El CB Zentro arrencava més concentrat el segon període. Escurçava diferències deixant sense idees a un Ibersol CBT que només trobava en Dejan Bjelic el seu referent en atac (26 – 27). Amb aquesta dinàmica, el CB Zentro aconseguia capgirar el marcador (30 – 27). Les pèrdues de pilota dels tarragonins passaven factura a un equip que veia com el rival es creixia amb cada jugada. L’equip de Berni necessitava trobar la calma i una via a la que aferrar-se per tornar a tenir opcions. Ho feia a través de la defensa i d’una cistella de Torres per marxar a vestidors amb la màxima igualtat (37 – 37).

L’equip local se seguia mostrant més concentrat després del descans. Dominava el rebot d’una forma aclaparadora i seguia robant amb facilitat. L’Ibersol CBT s’encallava una vegada i una altra contra la defensa plantejada pels madrilenys, i havien de passar uns quants minuts perquè Duch trenqués la ratxa negativa des de la línia de tres. El CB Zentro arribava per primera vegada al +10. Duch i Torres es posaven l’equip a l’esquena i, en una gran mostra de voluntat, posaven els seus a només tres punts en el millor moment (52 – 49). Al 8 de l’Ibersol CBT encara li quedava pòlvora. Tornava a anotar, aquest cop des de més enllà del 6,75, per donar més oxigen als seus. CB Zentro aprofitaria a la perfecció els seus últims atacs per recuperar un +6 (58 – 52).

Els locals no mostraven debilitat quan començaven els últims 10 minuts. Bjelic volia apropar els seus però els madrilenys seguien aprofitant les segones jugades per aconseguir de nou una renda de deu punts (64 – 54). El pivot serbi es convertia en el protagonista del moment, sumant un triple al seu comtpe personal, que seria estèril perquè Zentro responia de la mateixa manera. Dani Fernández convertia un 2+1, però els blaus s’ofuscaven en encertar de tres per reduir diferències ràpidament. No ho aconseguien i eren els locals els que seguien trobant encert en cada internada. Així és com s’arribava al final del partit, amb un Ibersol CBT que volia però no podia un CB Zentro que tindrà una renda de 12 punts a gestionar a Tarragona (78-66).