TOTS 21

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira. Foto: Cedida

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira. Foto: Cedida

No serà una jornada de completa normalitat, però molts ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre mantindran part de la seva activitat aquest dijous, 12 d’octubre, data de celebració a l’Estat de l’anomenada festa de la Hispanitat. Els consistoris governats principalment pel PDeCAT i ERC han donat llibertat als funcionaris i empleats perquè puguin acudir al seu lloc de treball aquest dijous festiu. Tot i que està en alguns casos les dependències municipals puguin acabar obrint, són molts els que tancaran els serveis d’atenció al públic dels dies feiners. Per contra, alcaldes i regidors sí que han anunciat que faran la seva jornada habitual al consistori, rebent visites i efectuant les tasques habituals.

Tot i que l’Ajuntament de Tarragona tancarà les seves portes al públic aquest dijous, l’edifici consistorial no es quedarà completament sense activitat. Els dos regidors de la CUP ja han anunciat que hi acudiran a treballar. En altres ciutats del Camp de Tarragona, com Valls, Reus, Cambrils o Montblanc, els edils també aniran a la feina i els grups del PDeCAT, ERC i la CUP treballaran als seus despatxos amb normalitat.

Un dels ajuntaments que obrirà les dependències municipals amb absoluta normalitat és el dels Guiamets (Priorat) on el govern municipal de la CUP ha decidit mantenir serveis com l’atenció ciutadana a les seves oficines i la recollida de la brossa. Els treballadors poden escollir si celebrar el festiu però ja s’ha avançat que l’auxiliar administratiu i l’agutzil hi seran. També Torredembarra obrirà l’Ajuntament entre les deu del matí i fins a les dues de la tarda, quan els ciutadans podran ser atesos per l’alcalde Eduard Rovira o alguns regidors. Els empleats que treballin ja han estat informats que seran compensats amb una altre dia lliure.

A les Terres de l’Ebre, els ajuntament de les capitals de comarca renuncien a celebrar una jornada festiva amb normalitat. A Tortosa, el registre romandrà tancat però l’edifici consistorial estarà obert. Tant l’alcalde com els regidors atendran visites. També serà així a Amposta, on els edils acudiran a treballar amb normalitat. En el cas dels funcionaris i treballadors, el govern municipal els ha donat llibertat per celebrar la festivitat o acudir al seu lloc de treball per avançar tasques pendents -i recuperar el dia posteriorment-, sense que hi hagi però atenció al públic.

La mateixa dinàmica de lliure elecció per als treballadors s’aplicarà als ajuntament de Móra d’Ebre i Gandesa, com també en altres municipis com Deltebre -que obrirà de dos quarts de nou a les dues de la tarda, amb els regidors treballant i totes les àrees obertes amb voluntaris-. A l’Ametlla de Mar també hi treballaran els regidors del govern municipal. Alguns municipis, com Móra la Nova, Horta de Sant Joan o Flix han decidit finalment no obrir per compromisos dels treballadors i la falta de consens per acordar una resposta unitària dels empleats municipals.

ACN