.

.

TOTS 21

Els agents de Mossos d’Esquadra que s’han desplegat a la regió policial del Camp de Tarragona, durant la visita del conseller Joan Ignasi Elena. . Foto: Ariadna Escoda

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha donat la benvinguda aquest dilluns als nous agents del cos de Mossos d’Esquadra que avui comencen a patrullar, en un període de pràctiques de 12 mesos, a les diferents regions policials de Catalunya. El conseller, acompanyat el director general de la Policia, Pere Ferrer, ho ha fet des de Tarragona i Manresa. En concret, a la ciutat de Tarragona s’incorporen 12 agents nous de seguretat ciutadana i 90 agents a tota la Regió Policial Camp de Tarragona (tots ells amb coneixements específics en l’àmbit de risc químic), mentre que a les Terres de l’Ebre n’han estat 45. A Manresa, 15 agents nous comencen a donar servei des d’avui a la ciutat i, en el conjunt de la Regió Central són un total de 77. La mitjana d’edat dels 693 nous efectius és de 28’3 anys, un 39,16% tenen estudis universitaris i un 29’63% són dones (200).

La dotació de mitjans i recursos al cos dels Mossos d’Esquadra és vital per fer front al fenomen dels botellots, tal com ha destacat Elena. En aquesta línia, s’ha mostrat convençut que la nova promoció que s’ha desplegat arreu del país ajudarà a la gestió de l’espai públic. Alhora, el conseller ha posat en valor que “després de molts anys d’aturades de contractacions i creacions de noves places, la incorporació de nous agents al cos és especialment rellevant”. “Per fer bé la feina necessitem efectius”, ha manifestat, afegint que “anirem a més. A aquests agents que s’han incorporat en aquesta promoció caldrà sumar-hi les 860 noves places que convocarem l’any vinent. Cal garantir la seguretat pública del nostre país. Això vol dir garantir els drets i llibertats dels ciutadans i per fer-ho és necessari posar-hi mitjans, vol dir posar més efectius”, ha deixat clar.

Elena ha agraït als ajuntaments “el seu esforç i la seva dedicació per garantir la seguretat pública a les ciutats i al territori”. “La coordinació amb les policies locals és molt positiva, l’esforç que es fa des dels ajuntaments és molt intens. Treballant de la mà, posant-hi coordinació i també mitjans. Aquesta és la manera”, ha dit.

400 vehicles nous i roba tèrmica per a l’hivern per als agents

El conseller ha destacat que enguany també s’incorporaran al cos 400 vehicles nous, a banda dels 400 incorporats ja l’any passat, la licitació per a la contractació de nous vehicles i la nova uniformitat que serà una realitat els propers mesos. Aquest hivern però, els agents ja tindran al seu abast roba tèrmica per poder fer la seva feina sense patir pel fred.

A la resta de Catalunya, s’han incorporat 152 agents a la Regió Policial Metropolitana Barcelona, 75 a la Regió Policial Metropolitana Nord, 76 a la Regió Policial Metropolitana Sud, 134 a la Regió Policial Girona, 45 a la Regió Policial Terres de l’Ebre, 52 a la Regió Policial Ponent, 53 a la Regió Policial Pirineu Occidental, i 21 a l’Aeroport i Metro. En el cas de la regió policial de Girona, a més, s’hi sumen efectius provinents de la sala regional.

Després de molts anys sense convocatòries d’accés a la PG-ME, les darreres tres promocions han servit perquè des del 2019 es recuperin les pèrdues d’efectius arreu del territori. L’any 2018 hi havia adscrits als serveis centrals un total de 2.503 agents i enguany s’hi compatibilizen 2.641, que sumats als agents de les Àrees Bàsiques de Policia (ABP) i als agents dels serveis regionals, computen un total un total de 17.904 agents a la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra.

Redacció / Ariadna Escoda